VjeDra

OSIJEK (TU) – U srijedu, 17. svibnja 2017. godine u Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku održana je kreativna smotra vjeronaučnog stvaralaštva VjeDra, u organizaciji Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Teme ovogodišnje smotre bile su Misije – poslanje Crkve i Mladi u potrazi za Kristom. Sudjelovalo je 18 osnovnih i srednjih škola, a kao tehnička pomoć bili su na raspolaganju članovi Zdruga katoličkih skauta Đakovačko-osječke nadbiskupije. Smotra je imala tri dijela u kojima su se vjeroučenici kroz igrokaz, ples, pjesmu, mimiku, pantomimu, dramsko-scenski prikaz, kreativno i stvaralački izrazili i pokazali kako stvaralačko izražavanje unutar nastave vjeronauka ima brojne mogućnosti pomoći učenicima iznijeti na svjetlo dana talente i darove pomoću kojih poruka Evanđelja može odjeknuti u mnogim srcima.

Smotri su nazočili i gosti iz Zagreba: vlč. Antun Štefan, ravnatelj Papinskih misijskih djela u RH te Ines Sosa Meštrović iz Nacionalnog misijskog ureda. U trećem dijelu smotre sudionicima se pridružio i nadbiskup Đuro Hranić i prof. dr. Sanja Nikčević, teatrologinja i kazališna kritičarka.

Mirjana Đurašinović