Smotra “VjeDra” za 2017./2018. godinu

Predmet: Smotra vjeronaučnog stvaralaštva pod nazivom VjeDra

 Poštovani ravnatelji osnovnih i srednjih škola na području Đakovačko-osječke nadbiskupije!

Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i ove 2017./2018. školske godine organizira Smotru vjeronaučnog stvaralaštva pod nazivom VjeDra koja će se održati tijekom svibnja 2018. godine.

Ova smotra omogućuje vjeroučenicima pokazati svoja dramska, scenska, literarna, glazbena, likovna, informatička i ostala umijeća stvaralaštva na kreativan način i kao takva nije natjecateljskog karaktera. Kako je stvaralačko izražavanje jedan od elemenata ocjenjivanja u nastavi Vjeronauka stalo nam je da se što više vjeroučenika uključi u rad smotre.

VjeDra nude mogućnost odabira jedne od dviju zadanih tema, a također podrazumijeva i mogućnost suradnje i s drugim kolegama iz zbornice. Ovogodišnje teme su: Ekumenizam – kršćani na putu dijaloga i Opći poziv na svetost – Bogu posvećeni život.

Sudionici smotre dobivaju Priznanje u ime Agencije za odgoj i obrazovanje i Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije kojega potpisuju Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. dr. sc. Đuro Hranić i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje gospođa Jadranka Žarković-Pečenković, prof.

U prilogu ovoga dopisa nalaze se pojašnjenja predloženih tema smotre te prijavnica u kojoj su sve proporcije za sudjelovanje.

Ljubazno Vas molimo da ih dostavite vjeroučiteljima u školi. U slučaju da se odluče prijaviti, molimo Vas da se u znak suglasnosti potpišete na spomenutu prijavnicu.

 

U nadi da će se vjeroučitelji u Vašoj školi odvažiti i na ovakav način rada s učenicima,srdačno Vas pozdravljamo i unaprijed zahvaljujemo na otvorenosti za suradnju!

S poštovanjem,

dr. sc. Teuta Rezo, predstojnica Katehetskog ureda

 PRIJAVNICA ZA VJEDRA 2018.