Obvezni i izborni skupovi

Poštovani vjeroučitelji Đakovačko-osječke metropolije!

Objavljujemo popis stručnih skupova koji su planirani tijekom ove školske godine na međužupanijskoj razini za vjeroučitelje Đakovačko-osječke nadbiskupije i Požeške biskupije.

To su dva stručna skupa koja su OBVEZNA na međužupanijskoj razini za sve vjeroučitelje (24. listopada 2015. i 12. ožujka 2016. godine Požega te 28. studenog 2015. Osijek i 16. travnja 2016. godine Đakovo ) te još tri skupa koja su obvezna samo za neke skupine vjeroučitelja cijele metropolije: za pripravnike (2. i 3. listopada 2015.), mentore pripravnika (3. listopada 2015.) te voditelje ŽSV-a (16. siječnja 2016.).

Osim ovih obveznih skupova ove godine vam predstavljamo i nudimo skupove koji su u statusu IZBORNIH, a organizira ih Katolički bogoslovni fakultet iz Đakova uz podršku Katehetskih ureda te suorganizaciju Agencije za odgoj i obrazovanje.

Od veće ponude odabrali smo 4 znanstvena skupa koji prate aktualnosti opće Crkve (enciklika „Laudato si“, 500. obljetnica smrti sv. Terezije Avilske, ekumenizam, milosrđe), a poveziva su s Planom i programom katoličkog vjeronauka ili za OŠ ili za SŠ.

 

Budući da za ovu razinu skupova ne postoji mogućnost izostanka s nastave, a jednim dijelom su skupovi u poslijepodnevnim terminima, uviđamo da su prikladni za kolege koje rade prvu smjenu u naznačene datume (većina skupova je od 15.30 do 20.30).

Ukoliko bi netko od ravnatelja bio u mogućnosti potpisati vam i putni nalog za neki od izbornih skupova, bit će nam drago, no budući da su samo izborni skupovi, to se od njih ne očekuje.

S obzirom da se u većim gradovima na visokim učilištima kontinuirano nude predavanja različitih vrsta koja daju mogućnost širenja znanstvene spoznaje primjenjive na stručnu razinu učiteljima i nastavnicima, mišljenja smo da su ovi dodatno ponuđeni skupovi u Đakovu (dostupnom većini mjesta u metropoliji) izvrsna prilika za nadogradnju teoloških promišljanja vjeroučitelja.

Izborni skupovi se također nalaze u Katalogu stručnih skupova www.azoo.hr, a pravovremeno će biti objavljeni i u aplikaciji ettaedu.azoo.hr te će sudionici dobiti potvrdu kao i za redovite obvezne skupove.

Odaziv vjeroučitelja odredit će smjer buduće suradnje s Fakultetom.

 

Neka vas prati Božji blagoslov u svim vašim nastojanjima!

S poštovanjem,

Ankica Mlinarić

viša savjetnica za vjeronauk

 

 

 

Podružnica Osijek

Strossmayerova 6/I

31 000 Osijek

031 284 915

[email protected]